Børne-akupunktur med Stephen Birch

3 dages uddannelse i Sonishin – japansk børnebehandling

Bliv certificeret

Shonishin børneakupunktør

Hvad er Shonishin

Shonishin er japansk børne-akupunktur. En helt blid og behagelig og fuldstændig smertefri behandlingsform, som det skal være når man behandler børn.

Med denne 3 dages uddannelse får du et diplom på at du har Shonisin uddannelsen, og dermed en blåstempling til at behandle børn i klinikken.

Flere børn i klinikken

Børn er en fornøjelse at behandle, og det skal være sjovt og smertefrit at behandle dem.

Derfor har vi i samarbejde med Steve lavet dette 3 dages kursus med masser af praktisk træning og behandling af patienter samt gennemgang af case-stories.

Det er med stor glæde, at vi har fået Steve til København til denne 3 dages uddannelse.

Steve taler et let forståeligt engelsk, og da det er et meget praktisk kursus, er det håndværket der er i fokus.

Behandling uden indstik af nåle

Shonishin (Børne nåleterapi) er en unik og specialiseret pædiatrisk akupunktur, der har udviklede sig over de sidste 250 år i Japan. Den er bygget på det faktum, at børn ikke kan lide nåle og man har i stedet har udviklet specialiserede behandlingsteknikker, hvoraf mange er ikke-invasive og dermed ikke skræmmende for barnet. I det gamle Kina, hvor akupunktur først blev beskrevet, blev der beskrevet ni slags nåle, hvoraf flere havde afrundede ender, der gnides eller presses på huden i stedet for at blive indsat i kroppen. I Shonishin er der udviklet en række forskellige instrumenter, som kan presses, gnides, tappes eller ridse let på huden for at give forskellige former for mild stimulering. Når de anvendes i korte perioder i enkle systematiske mønstre, har disse enkle behandlingsteknikker vist sig effektive til en lang række pædiatriske problemer fra fødslen op til en alder af fem eller derover. Efterhånden som børn bliver ældre, og / eller deres problemer er sværere eller sidder mere fast, anvendes akupunktur oftere med specialiserede akupunkturteknikker og indføringsmetoder der er skræddersyet til at passe til børns behov, så de er komfortable og ikke invaderende for hverken barnet eller forældre.

let at integrere i klinisk praksis

Den generelle behandling kan være meget nyttig for at styrke barnets vital energi og hjælpe med at rette deres generelle tilstand. Når den anvendes korrekt, hjælper denne behandling ikke kun symptomerne med naturligt forbedring, men vil give en større følelse af velvære og hjælpe med at løse mange andre små daglige problemer, der hjælper med at gøre barnet mindre udsat for sygdom. Grundbehandlingen har den ekstra fordel, at man nemt kan undervise forældrene, så de regelmæssigt kan bruge det hjemme, hvilket øger behandlingsfrekvensen og giver forældre mulighed for aktivt at deltage i behandlingen af ​​deres børn. Dette har en tendens til at forstærke virkningerne af behandlingen. Denne form for pædiatrisk akupunktur kan bruges af enhver akupunktør uanset stil eller praksis.

Hvad kan behandles?

Shonishin bruges til at behandle en lang række problemer. Typiske områder hvor Shonishin har sin styrke: irritabilitet, utålmodighed, overdreven gråd om natten hos spædbørn; hyperaktivitet; opmærksomhed problemer i hos små eller skolebørn; drømmeforstyrret søvn dårlig fordøjelse; diarré; forstoppelse; allergier; kronisk stoppet eller løbende næse (ved gentagne forkølelser og / eller allergier) astma (herunder allergisk astma); svækket immunsystem – barnet, der ofte bliver forkølet eller har tilbagevendende virusinfektioner; sengevædning; stammen, svag konstitution, herunder spædbørn med utilstrækkelig vægtforøgelse, svage børn, der ikke er så aktive som andre; udslæt, for eksempel nældefeber; eksem; brok; øreinfektioner, neurologiske problemer resulterende for eksempel fra cerebral parese . Behandlingsmetoden, der læres på denne workshop, er overraskende effektive for en bred vifte af sundhedsproblemer.

Dagsprogram

DAG 1: her vil deltagerne lære kernen i Shonishin ‘root’ behandling samt yderligere symptomatiske teknikker.

DAG 2:  undervises i en forenklet form for meridianterapi, således man lærer at anvende to ”rod-behandlingssystemer”. Begge systemer er meget overfladiske og lette og supplerer hinanden. T

DAG 3: samles stoffet for at behandle forskellige sundhedsmæssige problemer. Der vil gennem hele forløbet være case- og behandlingsdemonstrationer. Workshoppen forgår ved korte lektioner med demonstration og derefter praksis af teknikker, derved sikres  at alle deltagere erhverver en praktisk håndværk, der gør at alle deltagere kan anvende Shonishin i sin daglige praksis med det samme.

Mere om Stephen Birch

Stephen Birch er en international ekspert på japansk akupunktur og forfatter af bogen ‘Shonishin’ udgivet i 2011 af Thieme Medical Publishers (anden udgave 2016). Han har skrevet flere andre bøger om akupunktur og østasiatisk medicin, herunder ‘japansk akupunktur’, ‘Chasing Dragon’s Tail’, ‘Hara Diagnosis’, ‘Understanding Acupuncture’, ‘Restoring Order in Health and Chinese Medicine ‘. Han studerede oprindeligt præ-TCM og TCM akupunktur i Boston og har specialiseret sig i japansk akupunktur siden sin eksamen i 1982. Han praktiserer på det japanske akupunkturcenter i Amsterdam. Han underviser i mange lande rundt om i Europa, Australasien og Sydamerika og er den mest erfarne seniorlærer uden for Japan i Toyohari, en raffineret form for japansk akupunktur.

Datoer

Kursus i København

2. –  4. november 2018.

Fredag: kl. 10.00 – 17.00

Lørdag og søndag: 9.00 – 16.00

Pris

2.900,- kr. for alle 3 dage.

Tilmelding på knappen nedenfor eller:

Email: mail@kbh-aku.dk

Telefon: (+45) 53883839

Stephen Birch

Steve er nok den dygtigste og mest erfarne indenfor japansk akupunktur i Europa.