Skolens studietur

Skolens studietur

København – Odense Aarhus Akupunkturskoles studietur

Skolerne arranger en 14 dages studietur til Vietnam hver eller hver andet år.

Den første del af turen går til Ho Chi Minh City, hvor vi har en samarbejdsaftale med en universitets-klinik som sørger for en fuld pakke af undervisning på engelsk samt klinisk praksis.  Klinikkens erfarne og dygtige læger står for undervisningen og superviserer de studerende i behandling af klinikkens patienter. Lægerne arbejder ud fra specielle 5 fase teorier og behandlingsmetoder der tager udgangspunkt i den enkeltes konstitution og ubalancemønster. Der praktiseres en speciel smuk og kærlighedsfuld akupunkturtradition, som Københavns Akupunkturskoles studerende kan tage med sig resten af studiet og karrieren. Der er teoretisk undervisning om formiddagen og klinisk praksis om eftermiddagen. Om aftenen er der desuden mulighed for at udforske den livlige og fantastiske by.

På den anden del af turen rejser vi op til kystbyen Nha Trang, og har undervisning og praktik i en lokal lægepraksis. Her behandles alle typer af patienter ud fra traditionelle TCM regimer, og vi følger og får lov at deltage i behandlinger. Undervisning og praktik foregår kun om formiddagen i Nha Trang, så der også er lidt tid til rekreation og fordybelse på den dejlige strand og by.

Studieturen er i høj grad en mulighed for at opleve oprindelig akupunkturkultur i et land med lige så gamle akupunktur-traditioner som Kina. Forskellen fra Kina er at den vietnamesiske akupunktur har en mere poetisk, kunstnerisk, smuk og humanistisk tilgang til faget.

Under opholdet arbejdes der med de dygtigste læger i Vietnam. Akupunkturkapaciteter der ikke findes mange af i verden, altså i en kategori for sig. Den studerende har på turen mulighed for at opleve en helt anden kultur indefra, både i relation til det menneskelige og behandlermæssige aspekt.

Undervejs på hele turen har vi en erfaren dansk-vietnamesisk guide, som hjælper til med oversættelse, anbefaler spisesteder, museer, arrangerer ture og sørger i det hele taget for at det hele går gnidningsfrit.

Turen er en uforglemmelig faglig og kulturel oplevelse, som nuværende og kommende akupunktører bør unde sig selv.