Godkendt akupunkturuddannelse

Niveauvurdering af akupunkturuddannelsen

Københavns Akupunkturskole er blevet godkendt af Akkrediteringsinstitutionen og indplaceret på niveau 6 i den danske Kvalifikationsramme for Livslang Læring. Bachelorgraden er også indplaceret på dette niveau. Det betyder dog ikke at akupunkturuddannelsen er godkendt som en bachelor eller at der kan ydes SU eller studielån til studerende på skolen. Det betyder dog at uddannelsen lever op til de samme krav for læringsmål som på en professionsbachelor. Også kravene til undervisernes akademiske og faglige erfaring er blandt de højeste i Danmark, og her kan du se alle skolens dygtige undervisere.

Godkendelse på niveau 6 betyder du er sikret den højeste kvalitets uddannelse i Danmark. Det betyder også at akupunkturuddannelsen på Københavns Akupunkturskole løfter niveauet væsentligt fra andre kursusudbydere.

Du kan læse om Uddannelses- og forskningsministeriets beskrivelse  af uddannelsesniveau 6 på den danske ’kvalifikationsramme for livslang læring’. Læs om begreberne her 

Niveauvurdering betyder at akupunkturuddannelsen er blevet gennemgået af Akkrediteringsinstitutionens eksperter, hvilket styrker mulighederne for samspil mellem private og offentlige uddannelser, fx ved meritvurdering eller realkompetencevurdering både i Danmark og internationalt.

Godkendt af Praktiserende Akupunktører

Akupunkturuddannelsen på Københavns Akupunkturskole er godkendt af akupunkturforeningen Praktiserende Akupunktører (PA), og dermed det højeste uddannelsesniveau i Danmark. Læs mere om PA godkendt uddannelse

Europæiske standarder på uddannelsen

ETCMA er den europæiske paraplyorganisation for akupunktur. Københavns Akupunkturskole lever op til denne internationale forenings uddannelseskrav.

Du kan læse mere om foreningens arbejde for uddannelser, forskning og udvikling af akupunkturfaget HER

Pas på med korterevarende uddannelser

Flere og flere skoler og kursuscentre tilbyder akupunkturuddannelser på 1-2 år og hævder, at man efter endt uddannelse, kan ligeså meget som en veluddannet akupunktør. Dette er langt fra tilfældet. På vores efteruddannelseskurser kommer der behandlere, der troede de havde taget en god uddannelse, men efterfølgende finder ud af hvor lidt viden og klinisk erfaring de egentlig har fået med sig. De føler sig skuffede og snydt. Nogle få tager ekstraundervisning for at komme efter det, men de fleste der tager disse korterevarende uddannelser ender med aldrig at bruge faget som en del af deres professionelle liv. På engelsk siger man at: ’If you want monkeys you give peanuts’, og dette ser vi lidt for meget af rundt omkring med skoler der lover for meget, og kursister der ender med at blive skuffede fordi de producerer mindre gode resultater.

Kan alle sætte nåle?

Enhver kan lære at sætte nogle nåle og få en virkning. Personer (eller maskiner) der intet ved om akupunktur vil altid kunne få cirka 30% virkning. Den velkendte placebo effekt. Men vil du være mere end at være en symptombehandler med tvivlsomme resultater, kræver det mere uddannelse. For akupunktur kan IKKE læres på et år. Det kræver øvelse at lære at nåle så man får de bedste resultater. Når du sætter en nål i samme punkt efter 1, 2, 5, 10, 20 år får du en betydelig stærkere virkning. Udelukkende fordi din bevidsthed og erfaring om punktets virkning, og din nåleteknik er blevet udviklet igennem årene. Punkter ender med at blive gamle venner fordi du kender dem så godt, og ved hvad de kan. Og engang imellem overrasker de dig tilmed  med at kunne endnu mere end du vidste.

Det er en proces at lære akupunktur

Det er en proces at lære at kortlægge symptomer til at genkende tegn i puls, tunge, på krop og i ansigt, til at kunne finde frem til den rigtige kinesisk medicinske diagnose og til endeligt at give den præcise behandling med den bedste effekt. Denne proces kræver tid og masser af superviseret klinisk praksis. Man lærer sig slev at kende i processen og lærer rigtig meget om mennesker og naturlige reaktioner og ubalancer. De behandlingsformer der bruges i kinesisk medicin er primært nålene, men også cupping, qi gong, meditation urter og kosten er vigtige værktøjer for en akupunktør. Disse områder kan ikke læres på et år, de kan knap nok nå at berøres. Og det er i virkeligheden både uetisk og respektløst for faget at kalde sig akupunktør efter så kort tids træning.

Hvordan ved jeg hvad for en skole jeg skal vælge?

Sørg altid for at skolen eller kursusstedet er godkendt af akupunkturforeningen Praktiserende Akupunktører og dermed lever op til de højeste uddannelseskrav i Danmark. Dette er grundforudsætningen. Spørg derefter hvordan timerne er fordelt og hvor ofte undervisningen foregår og især hvordan den kliniske praksis bliver efterlevet. Det er gennem øvelse man lærer det fine kunsthåndværk som akupunktur egentlig er. Her på skolen er der indlagt klinisk praksis i hver eneste undervisningsdag. Dermed bliver du stærk i diagnosticering, palpering, nålestik og nåleteknik hvilke fører til det bedste behandlingsresultat.

Master Akupunkturuddannelse & Master Urteuddannelse

På skolen i København tilbyder vi som den første skole i Danmark en overbygninger til grunduddannelsen med certificering fra universitet i Kina. Nemlig Master Class i både klassisk kinesisk akupunktur samt kinesisk urtemedicin.

Vi løfter det grundlæggende niveau for akupunkturuddannelser i Danmark, så akupunktur og kinesisk medicin får den anciennitet og respekt den fortjener. I Danmark bliver det fortsat bedre, og det er en stor ære og fornøjelse at være en del af.

Vi håber du har fået et godt indtryk af skolen og hvorfor du bør vælge denne skole. Du er naturligvis altid velkommen til at skrive eller ringe til os.

På godt gensyn

Københavns Akupunkturskole