Kinesisk urtemedicin

Kinesisk urtemedicin er som farmakologi i vestlig medicin et stort, meget gennemprøvet behandlingsområde med dybe rødder tilbage i tiden. I hvert fald gennem de sidste 3000 år er der beskrivelser af hvordan og til hvad urterne kan bruges, og specielt omkring den kinesiske medicins første store glansperiode omkring år nul dukker der medicinske urtebøger op i litteraturen. Værker der benyttes den dag i dag.

Urtemedicinen er bygget op omkring samme diagnosemetode som man bruger i akupunkturen, så man kan kombinere de enkelte urter til egentlige urteopskrifter alt afhængig af den enkelte person diagnose.

Urterne deles oprindeligt op i urter der nærer og opbygger kroppen og styrker og bevæger Qi og Blod og så toksiske urter der bekæmper sygdom.

På kurset stifter du bekendtskab med en lang række forskellige urter, du lærer nogle grundlæggende urteopskrifter og patenter som kan benyttes umiddelbart efter i klinisk praksis til at behandle de mest almindelige og kendte ubalancemønstre.

Du får to inspirerende kursusdage i urternes univers med masser af smags- og dufteoplevelser, hvor du får en grundlæggende indsigt i hvordan du kan integrere urtemedicinen i din øvrige behandling.

Kursus i København

Tid: 15.-16. august 2020

Pris: 1750,- kr.

Tid:

Begge dage fra kl. 8.30 – 16.30

Pris for nuværende og tidligere studerende på Københavns Akupunkturskole: 1200,-

Underviser: Joachim Hauser

Læs mere om Joachim her