3 dages kursus i kost og kinesisk urtemedicin

Lær at brug kosten som medicin

Få et grundlæggende kendskab til urterne

Brug begge dele til dine patienter efter endt kursus

På dette kursus lærer du de energetiske kvaliteter af en lang række madvarer, og Joachim vil kokkerere og sørge for at du får en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Det betyder du både får lært teorien om kostens virkning i kroppen samt den kliniske relevans. Både kost og urter gennemgås ift. deres  Yin-Yang natur og deres indflydelse på kroppens 5 substanser: Shen, Qi, Jin-Ye (kropsvæsker), Blod og Jing (Essens).

Kinesisk urtemedicin er som farmakologi i vestlig medicin et stort, meget gennemprøvet behandlingsområde med dybe rødder tilbage i tiden. I hvert fald gennem de sidste 3000 år er der beskrivelser af hvordan og til hvad urterne kan bruges, og specielt omkring den kinesiske medicins første store glansperiode omkring år nul dukker der medicinske urtebøger op i litteraturen. Værker der benyttes den dag i dag.

Urtemedicinen er bygget op omkring samme diagnosemetode som man bruger i akupunkturen, så man kan kombinere de enkelte urter til egentlige urteopskrifter alt afhængig af den enkelte person diagnose.

Urterne deles oprindeligt op i urter der nærer og opbygger kroppen og styrker og bevæger Qi og Blod og så toksiske urter der bekæmper sygdom.

På kurset stifter du bekendtskab med en lang række forskellige urter, du lærer nogle grundlæggende urteopskrifter og patenter som kan benyttes umiddelbart efter i klinisk praksis til at behandle de mest almindelige og kendte ubalancemønstre.

Du får tre inspirerende kursusdage i kostens og urternes univers med masser af smags- og dufteoplevelser, hvor du får en grundlæggende indsigt i hvordan du kan integrere kost og kinesisk urtemedicin i din øvrige behandling.

3 dages kursus i Ebeltoft

Dato: d. 10.-12. juni 2022,

Tid: d. 10.6: Kl. 13.00-18.00. d. 11.-12.6: kl. 9.00-16.00

Pris: 2500,- kr. for alle 3 dage

Adresse: Holme Bygade 16, 8400 Ebeltoft

Underviser: Joachim Hauser

Læs mere om Joachim her