5 fase-behandling & kikei til gravide

2 dages kursus for akupunktører og akupunkturstuderende

Hjælp til en frugtbar graviditet

Dag 1

Denne dag vil vi fordybe os i, hvordan vi med akupunktur og østasiatisk medicinsk viden og tradition kan hjælpe gravide kvinder og deres børn godt gennem graviditetsforløbet, og dermed give mor og barn de bedste forudsætninger for en frugtbar graviditet, fødsel og barselperiode.

Fokus vil være på at understøtte graviditeten som en sund indre og ydre udviklingsproces for mor og barn.

Graviditetens 5 årstider

Vi tager udgangspunkt i Ruthild Schulze’s metode til understøttelse af graviditeten og barnet med specifik akupunkturbehandling gennem de 5 faser Træ, Ild, Jord, Metal og Vand. Denne behandlingsmåde er udviklet på baggrund af gamle skrifter fra Ma Wang Dui graven.

Det er en blid behandlingsmetode, der kan forebygge graviditetsgener og fødselskomplikationer og siges at styrke barnets konstitution.

Vi vil endvidere se på, hvordan vi kan støtte i forbindelse med trimesterovergangene, og på overgangen mellem graviditetens Yang- og Yin-fase, eller ’toppen af bjerget’.

Kikei – Japansk akupunktur

Du får introduceret den japanske behandlingsform Kikei, som er en meget blid og effektiv behandlingsform, hvor vi arbejder med at balancere energien i de ekstraordinære meridianer ved brug af zink- og kobberplader samt riskornsmoxa.

Fokus er især på symptombehandling af gravide og barselkvinder, men teknikkerne kan i øvrigt bruges bredt til effektiv behandling af mange forskellige symptomer.

Dag 2

Praksisdag, hvor vi træner teknikkerne, som er introduceret på dag 1. Åben for tidligere deltagere på den teoretiske del af kurset. Dagen vil indeholde demonstration samt træning på hinanden. Det vil desuden være muligt at behandle gravide udefra under supervision.

Forberedelse til dagen

Lærebogen ‘Akupunktur under graviditet, fødsel & barsel’ indeholder den grundlæggende teori om graviditet og østasiatisk medicin.

Hvis du har bogen, opfordres du til at forberede dig til workshoppen ved at læse afsnittet om kikei (s. 76-80) samt s. 99-134 af kapitlet om graviditet inden workshoppen. Bogen kan købes hos acupunctureshop.com.

Læs endvidere artiklen ‘En rejse gennem graviditetens årstider’ på Johannes blog som forberedelse til workshoppen.


Johanne Siegumfeldt

Johanne Siegumfeldt er en af Nordens førende kapaciteter indenfor obstetrisk akupunktur med mange års erfaring i undervisning af akupunktører, jordemødre og studerende fra begge fagområder. Johanne er uddannet jordemoder og akupunktør og er forfatter til bogen ‘Akupunktur under graviditet, fødsel & barsel’.

Aarhus: 5. og 19 november 2019

Pris: 1900,- for begge dage

Har du været på dette kursus før, og kun ønsker praktikdagen, dag 2, koster den 950,-

Prisen indeholder:

  • Undervisning og supervision
  • Kompendium
  • Zink- og kobberplader til kikei
  • Korkplader til at rulle okyu
  • Prøvepakke med moxa egnet til okyu
  • Fem-fase akupunktur graviditetskarrussel

Tilmelding og kontakt

For tilmelding tryk på tilmeldingsknappen og udfyld formularen med dit navn, din email og dit tlf nummer samt din faglige baggrund.

Du er også velkommen til at ringe hvis du har nogen spørgsmål på:

Tlf. (+45) 53 88 38 39