Workshop i akupunktur til gravide

5 fase-behandling & kikei

Hjælp til en frugtbar graviditet

Denne dag vil vi fordybe os i, hvordan vi med akupunktur og østasiatisk medicinsk viden og tradition kan hjælpe gravide kvinder og deres børn godt gennem graviditetsforløbet, og dermed give mor og barn de bedste forudsætninger for en frugtbar graviditet, fødsel og barselperiode.

Fokus vil være på at understøtte graviditeten som en sund indre og ydre udviklingsproces for mor og barn.

Graviditetens 5 årstider

Vi tager udgangspunkt i Ruthild Schulze’s metode til understøttelse af graviditeten og barnet med specifik akupunkturbehandling gennem de 5 faser Træ, Ild, Jord, Metal og Vand. Denne behandlingsmåde er udviklet på baggrund af gamle skrifter fra Ma Wang Dui graven.

Det er en blid behandlingsmetode, der kan forebygge graviditetsgener og fødselskomplikationer og siges at styrke barnets konstitution.

Vi vil endvidere se på, hvordan vi kan støtte i forbindelse med trimesterovergangene, og på overgangen mellem graviditetens Yang- og Yin-fase, eller ’toppen af bjerget’.

Japansk akupunktur

Den japanske akupunkturform Toyohari, eller meridian-terapi, er en meget blid og effektiv behandlingsform, hvor man arbejder med at balancere energien i meridianerne, ofte uden at gennemtrænge huden med nålen.

Indenfor Toyohari har man udviklet en lang række ikke-invasive behandlingsformer, som er særdeles velegnede og sikre til behandling af gravide og barselkvinder. Disse teknikker omfatter avancerede moxa-teknikker samt anvendelsen af forskellige metaller, f.eks. guld, sølv, kobber og zink. På workshoppen gennemgås flere af disse behandlingsformer.

Fokus er især på symptombehandling af gravide og barselkvinder, men teknikkerne kan i øvrigt bruges bredt til effektiv behandling af mange forskellige symptomer.

Forberedelse til dagen

Lærebogen ‘Akupunktur under graviditet, fødsel & barsel’ indeholder den grundlæggende teori om graviditet og østasiatisk medicin.

Hvis du har bogen, opfordres du til at forberede dig til workshoppen ved at læse afsnittet om kikei (s. 76-80) samt s. 99-134 af kapitlet om graviditet inden workshoppen. Bogen kan købes hos acupunctureshop.com.

Læs endvidere artiklen ‘En rejse gennem graviditetens årstider’ på Johannes blog som forberedelse til workshoppen.


Johanne Siegumfeldt

Johanne Siegumfeldt er en af Nordens førende kapaciteter indenfor obstetrisk akupunktur med mange års erfaring i undervisning af akupunktører, jordemødre og studerende fra begge fagområder. Johanne er uddannet jordemoder og akupunktør og er forfatter til bogen ‘Akupunktur under graviditet, fødsel & barsel’.

Kursus og workshop i København 2019

NY DATO KOMMER

Prisen indeholder:

  • Undervisning og supervision på dagen
  • Kompendium
  • Zink- og kobberplader til kikei
  • Korkplader til at rulle okyu
  • Prøvepakke med moxa egnet til okyu
  • Fem-fase graviditetskarrussel

Tilmelding

mail@kbh-aku.dk

Tlf. (+45) 53 88 38 39