Foredrag om akupunktur og kinesisk medicin

Online foredrag på København & Aarhus Akupunkturskole

Foredragene henvender sig til alle andre med interesse i tanker og filosofier i kinesisk medicin og ønsket om at blive klogere på sig selv og andre.

Nye foredrag bliver lagt op løbende.

Hvordan kan du deltage?

 • Har du en grundlæggende viden om kinesisk medicin og vil vide mere?
 • Benytter du dig af akupunktur og er nysgerrig på at vide baggrundende for hvordan det virker?
 • Er du bare almindeligt nysgerrig på alternativ/komplementær/integrativ medicin?
 • Har du en drøm om at blive akupunktør?
 • Så har du muligheden for at høre mere på vores foredragsaftener

Genudsendelser af foredrag

Var du så uheldig, ikke at kunne være med til et af foredragene, er det en god ide at følge med her på siden eller i nyhedsbrevet, hvor vi løbende tilbyder et gensyn med tidligere foredrag.

Velkommen til foredrag på København & Aarhus Akupunkturskole

På skolerne i Århus og Løbenhavn har vi et helt usædvanligt dygtigt lærerteam.

Alle underviserne tilbyder deres ekspertiser i undervisningen på akupunkturuddannelsen, de laver efteruddannelseskurser for akupunktører og så har de alle velfungerende klinikker hvor de praktiserer til dagligt.

Skolens undervisere

Vi har glæden af at præsentere underviserne til betydeligt bredere publikum ved disse foredrag, hvor hver person har mulighed for at udfolde deres viden indenfor et bestemt område af kinesisk medicin.

Vi glæder os til dig foran skærmen 🙂

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Du er velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka én gang om måneden. Her fortæller vi hvilke foredrag der kommer og mere om de kurser og uddannelser vi tilbyder på skolen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

TIDLIGERE FOREDRAG

Yangsheng og metoder til at nære sin skæbne, nære sit liv og selvkultivere’

Foredrag af Jonas Brenner

Baggrund for Yangsheng

Yangsheng opstod løbende i Zhou dynastiet (1100 – 771 f.kr.) og består af en række metoder til at kultivere og udvikle sig selv som menneske, som behandler og hjælpe andre til at hjælpe sig selv.

Dette kan gøres igennem kosten, søvnen, øvelser og bevægelser, meditation eller bare øve sig i at lytte.

I kinesisk medicin regnes Yangsheng for at være noget af det ypperste i behandlingen af andre mennesker og Yangsheng er et emne Jonas virkelig brænder for, og føler er vigtigt i alles liv og trivsel og ikke mindst på klinikker og hos alle behandlere.

Dosering af akupunktur med Lars Schuster

Hvordan kan vi give den korrekte dosering af af akupunktur i behandling?

Hvordan sikrer du, at du giver den korrekte dosering til dine patienter?

Lars forklarer om vigtigheden af, at give præcis den mængde af behandling den enkelte patient har brug for, for at hele på bedste vis.

Lars fortæller her om baggrunden for foredraget:

‘Som nyuddannet akupunktør var jeg meget tilfreds, når jeg fik positive resultater af behandlingerne, og for mig var positive resultater på det tidspunkt naturligvis en bedring af de pågældende symptomer som patienten fremviste. Men jeg søgte også umiddelbare reaktioner som jeg tolkede til at være tegn på at personen var modtagelig, altså at kroppens system reagerede med igangsætning af energetiske forandringer eller en ‘udrensning’. Det kunne være svedture, ubehagelige temperaturændringer, nys eller hoste (rebelsk qi), træthed, negativ ændring i ansigtsfarve, kvalme, hovedpine, diarré eller en forværring af eksisterende symptomer. I dag finder jeg ofte at nøjagtig de samme akutte reaktioner mere er tegn på overbehandling. Det åbner op for spørgsmål om hvordan vi som akupunktører, sikrer at der gives den korrekte dosis til det enkelte menneske. og hvilke feedbackmekanismer vi kan anvende under behandlingen for at sikre at dette sker.’

Salon-talk med Dr. Lie Ji

Akupunktører fra hele Europa diskuterer Kinesisk medicin med Dr. Li Jie som oplægsholder.

Emne: Oprindelsen af akupunkturpunkter og meridianer.

Indhold af foredrag

Hvordan kan du selv blive inspireret til at komme i gang med Yangsheng? Du vil få nye inputs til en igangværende praksis, enten som behandler, klient eller som almindelig interesseret. Foredraget bliver en kombination af forelæsning og praktiske øvelser, så det er en god ide at sidde så uforstyrret som muligt, og kunne være oprejst mens man svinger armene.

Jonas kommer ind på hvorfor Yangsheng er så vigtig både i en almindelig hverdag og specielt i disse mærkelige tider, hvor både fysiske og mentale tilstande er mere tilspidsede, og du får gode fif til hvordan du kan begynde at ændre eller påbegynde nye vaner.

Kosmetisk akupunktur med Lisa Wright & Nicholas Garner

Kosmetisk  akupunktur. Meget mere end kosmetik

Et foredrag om muligheder og virkning af kosmetisk akupunktur med Lisa Wright og Nicholas Garner. Hvad sker der med huden og vævet når man får sat små smertefri nåle i specifikke punkter i ansigtet? Virkningen er markant og kan ses efter første behandling. Du kan f.eks.:

 • Løfte øjenlåg
 • Reducere bekymringsrynker, panderynker, rygelinjer
 • Stramme op omkring hals og kinder
 • Løfte mundvigene
 • Forbedre udstrålingen gennem øjnene.
 • Styrke huden og øge ansigtets udstråling

Lisa & Nicholas fortæller om ansigtets muskler og deres ansigtsudtryk samt deres relation til krop og sind. Til sidst demonstrerer de hvordan man nåler og giver akupunktur i ansigtet, løsner op for spændinger og strammer op i huden.

Foredrag om søvnløshed / insomnia

Joachim vil gennemgå de forskellige typer af søvnløshed vi oplever som: ikke at kunne falde i søvn, vågne op om natten, vågne for tidligt og have en drømmeforstyrret søvn. Du får indsigt i de 5 Zang-Shen’s (Hun, Po, Yi, Zhi & Shen) betydning for søvnen samt hvordan emotionerne påvirker os. Hvad skal vi som akupunktører være opmærksomme der forhindrer Shen i at bevæge sig ind og ned? Hvordan er tilstanden af Jing, Qi & Shen i forhold til mulige Patogene Faktorer? Joachim hjælper dig til at identificere de ubalancemønstre der ligger til grund for søvnløsheden og gode bud på behandlingsmuligheder.
Foredraget henvender sig til alle akupunktører og akupunkturstuderende ag andre med stærk interesse i kinesisk medicin.
Underviser: Joachim Hauser (Hovedunderviser på akupunkturuddannelsen)

Foredrag om nedsat lungefunktion, Xiao chuan 哮喘

Astma, bronkitis, hvæsen og kortåndethed – Akupunktur har her et bredt spektrum af diagnoser og behandlingsmetoder. Vores underviser, Lars Schuster, gennemgår forskellige måder at forstå og behandle lungefunktionsproblemer, og beskriver, hvordan det er muligt at differentiere de forskellige behandlingsmetoder.
Foredraget henvender sig til alle akupunktører og akupunkturstuderende. Øvrige med interesse for at vide lidt mere om de teorier og fysiologiske og patologiske processer bag akupunktur er også meget velkomne.
Underviser: Lars Schuster (hovedunderviser på akupunkturuddannelsen)

Foredrag om corona virus og Klassisk Kinesisk Medicin (CCM).

Dr. Li Jie fortæller om hvordan virus og corona anskues i klassisk kinesisk medicin og erfaringer fra Kina.
Foredraget henvender sig til alle med lyst til at forstå mekanismerne omkring corona virus fra et Klassisk Kinesisk Medicinsk perspektiv.
Underviser: Dr. Li Jie (skolens kinesiske Master Class underviser)

Foredrag om graviditeten i et østasiatisk perspektiv

 

Der er en lang og rig tradition i den østasiatiske kultur for at tage vare på den gravide kvinde – ikke bare med akupunktur, men med mangfoldige råd vedrørende kost, urter og livsstil. Foredraget introducerer flere forskellige måder at forstå graviditetsprocessen på og flere forskellige behandlingstilgange, herunder den klassiske TCM tilgang, en 5 element tilgang, samt en tilgang der tager udgangspunkt i de 8 ekstraordinære meridianer. Du bliver introduceret til måder at behandle gravide på med akupunktur, kostvejledning mm.
Foredraget henvender sig til alle akupunktører og akupunkturstuderende. Øvrige med interesse for at vide lidt mere om gravidbehandling og de teorier og fysiologiske og patologiske processer bag ved akupunkturen, er også meget velkomne.
Underviser: Johanne Siegumfeldt (hovedunderviser på akupunkturuddannelsen)

De 5 elementer med Nicholas Garner

 • Vand elementet

 • Træ elementet

 • Ild elementet

 • Jord elementet

 • Metal elementet

Nichlas Garner fortæller om hvert element og hvilken betydning elementerne og deres energi har i kinesisk medicin for både krop og sind og mental velvære. Der bliver sat fokus på hvordan energien er i naturen og i dig. Både balance og ubalancer gennemgås og du får råd til hvad du selv kan gøre, for at være i bedre balance. Underviser: Nicholas Garner (hovedunderviser på akupunkturuddannelsen)

Click here to add your own text

Click here to add your own text